Business

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

gaan zonnepanelen mee

De meeste zonnepanelen zijn ontworpen om tientallen jaren mee te gaan. Na verloop van tijd zal hun efficiëntie echter afnemen, wat leidt tot een lagere energieproductie. Dit staat bekend als de degradatiesnelheid en is een factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een zonnepaneelsysteem. De beste keuze zal afhangen van de kwaliteit van de panelen en de garantieperiode die ze bieden. Sommige fabrikanten bieden langere garanties dan andere.

Nadat de vergunningen zijn goedgekeurd en alle componenten zijn geïnstalleerd, moet het zonnepaneelsysteem een strenge inspectie ondergaan om er zeker van te zijn dat het aan strenge kwaliteitsnormen voldoet. Deze fase duurt doorgaans ongeveer twee weken, afhankelijk van de planning van het lokale overheidskantoor.

zonnepanelen kopen Wouwse Plantage

Het is belangrijk op te merken dat zonnepanelen na verloop van tijd zullen verslechteren. Dit is onvermijdelijk vanwege hun blootstelling aan zonlicht, weersomstandigheden en andere factoren. Het is echter ook de moeite waard om te vermelden dat de degradatiecijfers in de loop der jaren gestaag zijn afgenomen, en dat premiumfabrikanten zoals SunPower nu zonnepanelen aanbieden met een jaarlijkse daling van de energieopbrengst van minder dan 0,5%.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zolang uw zonnepanelen niet worden beschadigd door externe factoren (zoals een slechte opstelling van de stellingen of slecht weer), zouden ze in de toekomst nog tientallen jaren elektriciteit moeten blijven opwekken. Als u een aanzienlijke daling in uw energieproductie opmerkt, is het misschien tijd om te overwegen deze te vervangen. Veel zonne-energiebedrijven nemen regelmatige systeemcontroles en slimme app-monitoring op als onderdeel van hun garantiedekking.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste type voor uw behoeften te kiezen. Een kleine woning heeft bijvoorbeeld een ander type paneel nodig dan een grote woning. Bovendien zal uw budget ook een rol spelen bij uw beslissing. Monokristallijne zonnepanelen zijn momenteel de meest efficiënte optie op de markt, met een rendement tot 20%. Ook zijn ze beter bestand tegen hoge temperaturen dan andere soorten zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen worden gemaakt uit een mengsel van kristalfragmenten. Dit betekent dat ze goedkoper zijn dan monokristallijne zonnepanelen, maar een lager rendement hebben van ongeveer 15%. Ze zijn vaak te herkennen aan hun zilveren monturen en achterbladen.

Dunnefilmzonnepanelen gebruiken een laag niet-kristallijn silicium met daarop glas of plastic. Ze zijn de meest veelzijdige van alle typen zonnepanelen en kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waaronder koper-indium-gallium-selenide (CIGS), cadmium-telluride (CdTe) en amorf silicium (a-Si). 8MSolar maakt doorgaans gebruik van twee Solaria-zonnepanelen, de PowerX en de PowerXT.

Zonnepanelen kunnen op termijn een aanzienlijke hoeveelheid energie opwekken. In feite zal één zonnepaneel met een vermogen van 400 watt per uur elke dag ongeveer 2 kilowattuur elektriciteit produceren, wanneer het voldoende zonlicht ontvangt om aan zijn nominale vermogen te voldoen.

De kwaliteit van de geïnstalleerde zonnepanelen zal ook een verschil maken in de stroom die ze gedurende hun levensduur kunnen opwekken. Bloomberg New Energy Finance (BNEF) gebruikt een niveausysteem om de kwaliteit van zonnepanelen te bepalen, waarbij Tier One-fabrikanten al vijf jaar of langer actief zijn en blijk geven van stabiele financiën en een hoogwaardige reputatie binnen de sector.

De degradatiesnelheid van een zonnepaneel – hoe snel het rendement in de loop van de tijd verliest – is een andere belangrijke factor waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een paneeltype. Hoewel alle merken licht degraderen, kunnen premiumproducenten bogen op degradatiepercentages die ruim onder het sectorgemiddelde van 0,5% liggen. Dit kan het kiezen van een zonnepaneel met een langere levensduur kosteneffectiever maken voor huiseigenaren.

Hoewel zonnepanelen zijn ontworpen om tientallen jaren mee te gaan, gaan ze na verloop van tijd achteruit. Deze degradatiesnelheid staat bekend als hun degradatieperiode en heeft invloed op de hoeveelheid elektriciteit die ze produceren. Premiumproducenten zoals SunPower bieden panelen aan waarvan de degradatiepercentages lager zijn dan het sectorgemiddelde.

De meeste fabrikanten van zonnepanelen geven hun panelen 25 jaar garantie, met een productiegarantie die u een indicatie geeft van hoe lang ze op een optimaal prestatieniveau zullen werken. Het break-evenpunt voor energiebesparingen door zonnepanelen vindt zes tot tien jaar na de installatie plaats, waardoor u duizenden dollars kunt besparen gedurende de levensduur van het zonnepaneel.

Helaas kunnen zonnepanelen niet worden gerecycled omdat ze een semi-permanente bevestiging zijn op daken en frameconstructies, en ze zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waarvan sommige gevaarlijk zijn, en worden geassembleerd met lijm, waardoor ze moeilijk te demonteren zijn. Er zijn echter technieken om de levensduur van zonnepanelen te verlengen, zoals veelvuldig schoonmaken en het gebruik van beestjesbeschermers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *